První část mého příběhu zrovna přišla na blog!

První část mého příběhu zrovna přišla na blog!
"Chvíli se dívám do plápolajících plamínků a potom uslyším…vrčení. Otočím se a uvidím trojčlennou vlčí smečku, která si přišla pro svoje králíky."

sobota 6. června 2015

Londýn - centrum anglické vznešenosti

Londýn je obecně známý svou neobvyklou velkolepostí a energií, která tímto městem proudí dny a noci. Patří mezi ty nejnavštěvovanější místa Evropy, i když není zrovna nejkrásnější. Stojí tam mnoho královských objektů jako je např. Buckinghamský palác, pevnost Tower, Big Ben a Houses Of Parlament. Avšak kromě toho Londýn vyniká i v mnoha moderních majestátních stavbách, mezi které patří řada mrakodrapů (The Shard) a kuriozit (London Eye).

Londýnské symboly

Londýn s sebou nese pár velice známých tradičních věcí, kterými si může dodnes chlubit.

Telefonní budky

Jednou z nich jsou třeba slavné červené telefonní budky, které lze nalézt na každém rohu centra města. Dnes už se nijak nepoužívají, protože celý svět žije v éře mobilních telefonů a budek tedy není potřeba. Ve většině z nich už se ani nenachází patřiční mechanismus. Kdysi je vláda chtěla pro svou zbytečnost zrušit a odstranit z londýnských ulic. Jenomže to se nelíbilo jak turistům, tak i místním obyvatelům. Společně dokázali přivolat tyto budky zpět na svá místa a dodnes hrdě stojí a cizinci si vedle nich nepřestávají pořizovat fotky.

Double decker

Další velice originálním nápadem byl double decker - červený dvoupatrový autobus. V Londýně se běžně těmito vozy jezdí. U nich se jednalo o stejný problém jako u telefonních budek. Vláda tyto autobusy zrušila a do MHD nasadila nudné obyčejné jednopatrové autobusy. Jak to bylo i dříve, turisté si stěžovali, místní si stěžovali a double deckery se rázem zase objevili.

Co se týče lidí...

Obecně angličané mají na obličeji ostré rysy, takže se někdy můžou zdát dost chladní, ale většinou je jejich chování vstřícné a milé.
Každý druhý muž pobývající v Londýně nosí každý den upravený oblek a ženy většinou sukni.
Londýňané žijí velice uspěchaným životním stylem a tvoří celou tu "energii" hlavního města Anglie.
Však i kdysi Samuel Johnson pronesl: "Kdo je unaven Londýnem, je unaven životem..."

1 komentář:

  1. Zajímavý článek. Krásná by byla i nějaká tematická fotka ;-)!

    OdpovědětVymazat